Rekken logo

"Segré" Sauvignon Collio DOC 2022

"Segré" Sauvignon Collio DOC 2022

Als je aan Friuli denkt, kun je er niet omheen dat je met je fantasie vliegt naar goede, frisse, aromatische witte wijnen. Zoals deze Sauvignon, voorgesteld door Castello di Spessa. Collio DOC, in dit geval de druiven komen uit het Capriva del Friuli-gebied, waar de bodem, typisch voor de regio, wordt gedefinieerd als Ponca en grotendeels verantwoordelijk is voor de grote elegantie van de hier geproduceerde wijnen. Supernauwkeurige vinificatie in afwezigheid van zuurstof om het rijke boeket van aroma's van de beginnende druiven optimaal te benutten, de gisting vindt plaats, bij een gecontroleerde temperatuur, in stalen tanks. Daarna, aan het einde van de transformatie, rust de wijn, altijd in stalen tanks, tot eind maart op zijn fijne droesem, waardoor hij diepte en complexiteit krijgt. Dit wordt gevolgd door botteling en een verdere rustperiode in de kelder alvorens op de markt te worden gebracht. Strogeel met groene tinten, de neus verrast (positief) voor de beslissing van het boeket, met tonen van perzik, grapefruit en citrusvruchten, vergezeld van de typische bloemengeuren van de variëteit. In de mond is hij breed, fris en verticaal. Een perfect voorbeeld van Friulische Sauvignon, uitstekend bij schaaldieren, risotto en hartige vis.

Beschikbaar: 4
4
€ 23,00 € 18,50 -20%
Formaat 0.75l. (€ 24,67/liter)
code S1310
Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië

De regio is Friuli Venezia Giulia. De kelder is die van Castello di Spessa. We bevinden ons, let wel, in een van de meest prestigieuze wijngebieden van Italië en in een van de meest kwalitatieve wijnhuizen in de omgeving. De oorsprong van het wijnhuis gaat terug tot eind jaren 70, toen Loretto Pali een landgoed kocht van ongeveer 60 hectare in het Isonzo-gebied. In 1987 werd het domein dan ook verder vergroot, dankzij de aankoop van het kasteel en nog eens 28 hectare wijngaarden, dit keer in de Gorizia Collio, in Capriva del Friuli. Alle wijnen van Castello di Spessa worden geproduceerd uit eigen wijngaarden, waar de typische wijnstokken van het gebied domineren: Ribolla Gialla, Friulano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Pinot Nero, Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijnen worden vervolgens gerijpt in de middeleeuwse kelders en in de bunker, die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het kasteel is gegraven (en pas in 1987 ontdekt tijdens een renovatie). Gelegen op ongeveer 18 meter diepte, bij een constante temperatuur van 14 graden, is de bunker de ideale plek voor het verfijnen van de heerlijke wijnen van het landgoed.

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u "Segré" Sauvignon Collio DOC 2022 van Castello di Spessa wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Fermo Bianco-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Segré" Sauvignon Collio DOC 2022 van Castello di Spessa bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp