De regio is Friuli Venezia Giulia. De kelder is die van Castello di Spessa. We bevinden ons, let wel, in een van de meest prestigieuze wijngebieden van Italië en in een van de meest kwalitatieve wijnhuizen in de omgeving. De oorsprong van het wijnhuis gaat terug tot eind jaren 70, toen Loretto Pali een landgoed kocht van ongeveer 60 hectare in het Isonzo-gebied. In 1987 werd het domein dan ook verder vergroot, dankzij de aankoop van het kasteel en nog eens 28 hectare wijngaarden, dit keer in de Gorizia Collio, in Capriva del Friuli. Alle wijnen van Castello di Spessa worden geproduceerd uit eigen wijngaarden, waar de typische wijnstokken van het gebied domineren: Ribolla Gialla, Friulano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Pinot Nero, Merlot en Cabernet Sauvignon. De wijnen worden vervolgens gerijpt in de middeleeuwse kelders en in de bunker, die tijdens de Tweede Wereldoorlog onder het kasteel is gegraven (en pas in 1987 ontdekt tijdens een renovatie). Gelegen op ongeveer 18 meter diepte, bij een constante temperatuur van 14 graden, is de bunker de ideale plek voor het verfijnen van de heerlijke wijnen van het landgoed.
Gratis retourneren
Toegewijde hulp