Verdicchio Castelli di Jesi DOC Classico Superiore "Fontevecchia"

Verdicchio Castelli di Jesi DOC Classico Superiore "Fontevecchia".

LM

Bekroonde wijn
CasalFarneto
Herkomst: Marsen, Serra de Conti (AN)
code S2032
Wit van zeldzame elegantie

Wat: Een kostbare Verdicchio
Waarom: Om te genieten van de luxe van een tijdloos wit
Ideaal bij: Rauwe vistartaar met andijvie

PRIJSWINNAAR PRIJSWINNAAR
Verdicchio Castelli di Jesi DOC Classico Superiore "Fontevecchia"
CasalFarneto
Herkomst: Marsen, Serra de Conti (AN)

Luca Maroni

code S2032
Wit van zeldzame elegantie

Wat: Een kostbare Verdicchio
Waarom: Om te genieten van de luxe van een tijdloos wit
Ideaal bij: Rauwe vistartaar met andijvie

Verdicchio Castelli di Jesi DOC Classico Superiore "Fontevecchia" - CasalFarneto

Een Verdicchio DOC die het hart verwarmt, deze Fontevecchia die de naam CasalFarneto draagt. Vintage 2015, geïnspireerd door en onderscheidend door een rijk boeket, de Verdicchio DOC Fontevecchia di CasalFarneto is een wit van zeldzame aromatische breedte. In het glas toont hij een prachtige strogele kleur met groenachtige reflecties. Eersteklas olfactorisch profiel, met hints van limoen, witte bloemen, citroen, perzik en zomerfruit. Bij het proeven wordt het geleverd met een uitgesproken minerale toon, met aroma's die zich vertalen in smaakecho's met een rond en rechttoe rechtaan profiel. CasalFarneto's Verdicchio DOC Fontevecchia leent zich uitstekend om delicate gerechten te begeleiden, met name bij schaaldieren en vis. De perfecte wijn voor speciale gelegenheden, vooral wanneer de sfeer om elegantie en sensualiteit vraagt. Zelfs in het glas.

De geschiedenis van Casalfarneto begint (op papier) in 1995, eind vorige eeuw. Zodra de tijd is bepaald, geven we de coördinaten van het hart van deze kleine productie-excellentie uit de Marken: Serra de' Conti (AN). Achter Casalfarneto staat de Togni-familie, die in staat is om snel de wijnwereld te betreden, erin slaagt de eigenaardigheden van het terroir te verbeteren en flessen van absolute waarde te lanceren. Dank ook aan Danilo Solustri, de Deus EX Machina van de kelder, een deskundige oenoloog die in staat is om aan elke wijn een heel persoonlijk tintje te geven. Wijnen van het hoogste kwaliteitsniveau: Casalfarneto slaagt erin om met passie en aandacht voor detail een dialoog over de specificiteit van het gebied (en zijn variëteiten) voort te zetten, en levert aan wie op zoek is naar wijnen die iets unieks, iets speciaals kunnen opwinden.

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Wandeling
  • Druiven 100% Verdicchio
  • Sensatie Aroma van witte bloemen en zomerfruit, hartig en mineraal
  • Wijnbereiding Vinificatie in reductie en veroudering in staal
  • Alcoholgehalte 13.5% vol.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 14
  • GlasRijnland
  • pairing Visbak