"El Gordo del Circo" Verdejo 2022 DO Rueda

"El Gordo del Circo" Verdejo 2022 DO Rueda.
Casa Rojo
Herkomst: Spanje
Het prachtige karakter van El Gordo

Wat: Gemaakt van XNUMX% Verdejo-druiven
Omdat: Voor zijn ronde en frisse smaak
Ideaal bij: Eerste en tweede gangen op basis van vis of wit vlees

Casa Rojo
Herkomst: Spanje
Het prachtige karakter van El Gordo

Wat: Gemaakt van XNUMX% Verdejo-druiven
Omdat: Voor zijn ronde en frisse smaak
Ideaal bij: Eerste en tweede gangen op basis van vis of wit vlees

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Spanje
  • Druiven 100% groen
  • Sensatie Strogele kleur met groenachtige reflecties schoon, helder en transparant. De neus is elegant met grote intensiteit, balsamico en rassengeuren zoals feno, vers gemaaid gras en anijs, gevolgd door citrus en wit fruit. In de mond is het breed, fris, met een duidelijke zuurgraad die perfect geïntegreerd is met het zoete gedeelte.
  • Wijnbereiding Oogst: Met de hand geplukt in de eerste week van september. Rijping: 5 maanden op de droesem.
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond Kiezel- en zandgrond
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
    "El Gordo del Circo" Verdejo 2022 DO Rueda
  • “El Gordo del Circo”, letterlijk “de dikke man uit het circus”. En voor degenen die twijfelen over de vertaling, kijk maar eens naar het prachtige etiket van deze fles Casa Rojo om te begrijpen waar het over gaat. Afgezien van het esthetische aspect is wat hier wordt voorgesteld echter geen te onderschatten wijn. Het is in feite een interessant Spaans wit dat afkomstig is van XNUMX% Verdejo-druiven. Druiven geoogst in oude wijngaarden van Olmedo, in de provincie Valladolid, waar deze interessante autochtone wijnstok al zijn karakter uitdrukt. Strogeel, zijn kleur, El Gordo (del Circo) heeft een neus van gemiddelde intensiteit, met uitbundige tonen van grapefruit, rijpe ananas en limoen. Naarmate de minuten verstrijken, verschijnen er ook kruidachtige en licht mentholachtige smaken. De schoonheid komt echter later, wanneer de wijn onze mond ontmoet. Op dat moment ontdekken we in feite een wijn die wordt gekenmerkt door een ronde en frisse smaak, waarin de mooie tonen van eerder waargenomen exotisch fruit terugkeren, evenals een vleugje anijs die kenmerkend is voor de mooie afdronk.

"Bij Casa Rojo zien we het creatieve proces van wijnmaken als een verkenning van de intrinsieke kwaliteit van onze met de hand geoogste druiven, kenmerken van unieke terroirs, versterkt door het klimaat en zorgvuldig gecultiveerd door professionals die van ze houden". Misschien zou deze intentieverklaring voldoende zijn om te begrijpen dat Casa Rojo niet de gebruikelijke wijnmakerij is die de afgelopen jaren is ontstaan, op basis van wie weet welk businessplan. Casa Rojo is eerder een creatief project van "wijnontwerp", uitgevoerd door een heterogeen team van jongens en meisjes, de wijngoeroes. Zo ontstaan ​​producten die niet alleen technisch goed zijn, maar ook op het gebied van marketing en communicatie voorop lopen, met labels die nauwelijks onopgemerkt blijven. Moderne wijnen die goed de enorme waarde weerspiegelen van een land, Spanje, dat de afgelopen jaren het maximale uit zijn wijngaard wist te halen.

Als u "El Gordo del Circo" Verdejo 2022 DO Rueda van Casa Rojo wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "El Gordo del Circo" Verdejo 2022 DO Rueda van Casa Rojo bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering