Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Bio Vegan Nero d'Avola DOC 2019

Bio Vegan Nero d'Avola DOC 2019.
Nicosia
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Sicilië, Vittoria Ragusa
67
€ 12,50 € 9,80 -22%
Formaat 0.75l. (€ 13,07/liter)
code S3318
Zacht, gestructureerd en persistent

Wat: Nero d'Avola, in zuiverheid, met de hand geselecteerd en geoogst
Waarom: Voor liefhebbers van zeer territoriale wijnen
Ideaal bij: Plantaardige couscous en typische gerechten uit de mediterrane keuken

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
BIOLOGISCH BIOLOGISCH
Bio Vegan Nero d'Avola DOC 2019
Nicosia
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Sicilië, Vittoria Ragusa
€ 12,50 € 9,80 -22%
Formaat 0.75l. (€ 13,07/liter)
code S3318
Zacht, gestructureerd en persistent

Wat: Nero d'Avola, in zuiverheid, met de hand geselecteerd en geoogst
Waarom: Voor liefhebbers van zeer territoriale wijnen
Ideaal bij: Plantaardige couscous en typische gerechten uit de mediterrane keuken

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Bio Vegan Nero d'Avola DOC 2019 - Nicosia

Bio Vegan is een wijnlijn, diep territoriaal, het resultaat van intensief onderzoekswerk, in de wijngaard en in de kelder. Het zijn wijnen die uitsluitend zijn geproduceerd met stoffen van plantaardige oorsprong, met een laag sulfietgehalte en een dubbele certificering: Biologisch en BIO VEGAN. Dit is bijvoorbeeld het resultaat van 200% Nero d'Avola druiven, zorgvuldig geselecteerd in wijngaarden die geworteld zijn in bodems die zo'n 2 meter boven zeeniveau liggen. Strikt met de hand geplukt en zorgvuldig in kratten geplaatst, worden de druiven snel naar de kelder gebracht om te worden getransformeerd voordat ze kunnen bederven. We zijn in september en op Sicilië kan de hitte nog erg intens zijn. Na vinificatie, nauwkeurig en bij een gecontroleerde temperatuur, rijpt de wijn uitsluitend in staal en voordat hij op de markt wordt gebracht, rust hij nog 3-XNUMX maanden in de fles. Zo ontstond een rood gekenmerkt door een prachtige intense kleur, met violette reflecties. De neus onthult een rijk aroma, met goed herkenbare tonen van kersen, frambozen en pruimen. In de mond is het echter zacht, gestructureerd en aanhoudend.

Wie weet of Francesco Nicosia, overgrootvader van de huidige eigenaar, in 1898 besloot om zijn eerste wijnwinkel in Trecastagni te openen, hij al wist dat de Etna ooit het symbool van kwaliteitswijn op Sicilië zou worden. Hij hoopte het waarschijnlijk. Immers al? In die tijd was Etna-wijn in heel Europa bekend en gewaardeerd om zijn minerale kracht en vulkanische persoonlijkheid. Van die gelukkige oorsprong tot het huidige management, de reis is lang maar consistent geweest. Vandaag is het bedrijf toevertrouwd aan de handen van Carmelo Nicosia die alles heeft ingezet voor de herontwikkeling van het bedrijf, door te investeren in de uitbreiding en herstructurering van de wijngaarden, evenals in de bouw van een moderne transformatiekelder. Vandaag Cantine Nicosia en? een dynamisch, modern en efficiënt bedrijf, in staat om naar de toekomst te kijken met respect voor de traditie, dankzij een jonge maar goed voorbereide staf. Inheemse wijnstokken en variëteiten? goed aangepast aan het klimaat van Sicilië, bestaan ​​naast elkaar om wijnen met een grote persoonlijkheid tot leven te brengen, geproduceerd met volledig respect voor het milieu. Het hoofdkantoor van de wijnmakerij is in Trecastagni gebleven, terwijl een groot deel van de wijngaarden van het bedrijf niet ver weg ligt, aan de voet van Monte Gorna, een van de vele uitgestorven kraters van de Etna. Het bedrijf bezit ook uitgestrekte landerijen in Vittoria, in het Ragusa-gebied, het productiegebied van Cerasuolo DOCG, en beheert rechtstreeks grote uitbreidingen van wijngaarden in de rest van Sicilië.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
  • TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven Nero d'Avola 100%
  • Sensatie Kleur Intens robijnrood met violette reflecties. Boeket Rijk met hints van kersen, frambozen en pruimen. Smaak Fruitig, zacht, gestructureerd en persistent.
  • Wijnbereiding De zorgvuldig geselecteerde druiven worden ongeveer 10 dagen geweekt en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur. Malolactische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks
  • Alcoholgehalte 13% vol
  • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 12 graden
  • GlasBrede tulp
  • Wanneer te drinken binnen 5 jaar
  • pairing Vlees menu
De wijngaard
  • Grond Zandige bodems
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Terug
  • Plantdichtheid 6000

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Bio Vegan Nero d'Avola DOC 2019 uit Nicosia wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rode Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Bio Vegan Nero d'Avola DOC 2019 uit Nicosia bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp