"Mareggiata di Ribona" ​​Colli Maceratesi DOC 2022

"Mareggiata di Ribona" Colli Maceratesi DOC 2022.
Belisario
Herkomst: Marche, Corridonia (MC)
Jong en veelzijdig

Wat: Van wijngaarden gestreeld door jodiumrijke wind uit de zee
Omdat: Voor de aroma's en frisheid
Ideaal bij: Vishapjes, lichte voorgerechten, wit vlees, groenten, aperitief

"Mareggiata di Ribona" Colli Maceratesi DOC 2022
Belisario
Herkomst: Marche, Corridonia (MC)
Jong en veelzijdig

Wat: Van wijngaarden gestreeld door jodiumrijke wind uit de zee
Omdat: Voor de aroma's en frisheid
Ideaal bij: Vishapjes, lichte voorgerechten, wit vlees, groenten, aperitief

• TypologieWitte wijn DOC
  • Herkomst Wandeling
  • Druiven Ribona (Maceratino) 100%
  • Sensatie Strogele kleur met gouden reflecties, bloemen- en kruidachtige geuren in de neus, droog in de mond en goede smaak.
  • Wijnbereiding Vinificatie: witte reductie, koude statische decantatie van de most. Fermentatieduur: 20 dagen bij gecontroleerde temperaturen. Vervolgens rijpt de wijn 5 maanden in roestvrijstalen tanks
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond los met skelet
  • Blootstelling en hoogte Zuid-Oost
  • Kweekmethode Guyot

• Cantine Belisario SAC - Via A. Merloni nr 12 - 62024 Matelica (MC)

"Mareggiata di Ribona" ​​Colli Maceratesi DOC 2022
  • Op 200 meter boven zeeniveau, op de heuvels van Macerata, wordt Ribona Mareggiata geboren, een DOC witte wijn van wijnhuis Belisario. De wijngaarden van de wijnmakerij genieten van een bevoorrecht terroir. Losse en skeletachtige bodems, blootgesteld aan het zuidoosten en gestreeld door jodiumrijke winden die uit de zee komen. Dit unieke microklimaat geeft de Ribona-druiven, een inheemse wijnstok ook bekend als Maceratino, onmiskenbare kenmerken. Witte vinificatie, de druiven worden met de grootste zorg verwerkt om hun aroma's en frisheid te behouden. De gisting, uitgevoerd bij een gecontroleerde temperatuur, duurt ongeveer 20 dagen, gevolgd door een verfijning van 5 maanden in roestvrijstalen tanks. Mareggiata is een jonge en veelzijdige wijn, perfect bij het begeleiden van vishapjes, lichte voorgerechten, wit vlees en groenten. Ook ideaal als aperitief of voor een toost met vrienden.

We bevinden ons in het hart van de Boven-Esina-vallei, waar het klimaat aangenaam mediterraan is, dankzij de delicate en constante bergbries en een genereuze zon die de wijngaarden gedurende enkele maanden van het jaar kust. Hier zijn de Belisario-kelders gevestigd, opgericht in 1971. Het bedrijf kan vandaag rekenen op 300 hectare wijngaarden, allemaal gelegen op slechts een paar minuten van de kelder, wat een onberispelijke controle van de druiven en bijgevolg een zorgvuldige wijnbereiding garandeert. Het is geen toeval dat Cantine Belisario een van de grootste producenten is van Verdicchio di Matelica DOC, een witte wijn die de ziel van het gebied vertegenwoordigt. Elke fles bevat de passie en toewijding van generaties wijnmakers, respect voor traditie en constante innovatie.

Als u "Mareggiata di Ribona" ​​​​Colli Maceratesi DOC 2022 van Belisario wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Vino Bianco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Mareggiata di Ribona" ​​Colli Maceratesi DOC 2022 van Belisario bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering