Gutturnio DOC Frizzante "Gli Spaghi" 2023

Gutturnio DOC Frizzante "Gli Spaghi" 2023.

LM

Gutturnio DOC Frizzante spago 2023, Il Poggiarello
Gutturnio DOC Frizzante spago 2023, Il Poggiarello AUX 1
Il Poggiarello
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Emilia Romagna, Piacenza
Een lekkere lokale wijn

Wat: Het sprankelende rood voor een alternatief aperitief
Omdat: Voor liefhebbers van traditionele wijnen
Ideaal bij: Piacentini vleeswaren en wit vlees

Il Poggiarello
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Emilia Romagna, Piacenza

Luca Maroni

Een lekkere lokale wijn

Wat: Het sprankelende rood voor een alternatief aperitief
Omdat: Voor liefhebbers van traditionele wijnen
Ideaal bij: Piacentini vleeswaren en wit vlees

• Herkomst Emilia-Romagna
  • Druiven Barbera 60% - Kroatië (Bonarda) 40%
  • Sensatie Briljante robijnrode kleur van wisselende intensiteit, constant fris en jong, aanhoudende smaak, vol en geurig boeket met tonen van wilde bessen
  • Wijnbereiding Na een zachte persing en maceratie bij een temperatuur van 23°C gedurende 6 dagen, voltooit de wijn zijn gisting langzaam bij 18°C ​​om zijn fruitige aroma's te behouden. De hergisting in de autoclaaf begint dan zijn aangename en rustieke karakteristiek te vervolledigen met een delicate petillant
  • Alcoholgehalte 12,5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • Servicetemperatuur 10 ° ° -12
  • GlasBordeaux
  • Wanneer te drinken In het jaar
  • pairing Lekker wit vlees en gezouten vlees van Piacentini
  • Grond Sub-alkalische medium textuur
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode Eenvoudige Guyot en aangespoord kordon
  • Plantdichtheid 5000 planten/ha
  • Gebotteld door Il Poggiarello - Piacenza - Italië

• Geproduceerd in Italië

• Luca Maroni 94

Bekroond met 94 punten

• Gilbert Gaillard

Gouden Medaille 2021

Gutturnio DOC Frizzante "Gli Spaghi" 2023
  • Bruisende Gutturnio DOC. Voor veel liefhebbers van Emiliaanse wijnen vertegenwoordigt dit de meest gestructureerde rode bubbel. In de hier door Il Poggiarello voorgestelde versie is de basissnede 60% Barbera-druiven en 40% Croatina-druiven, of liever Bonarda. Oogst wanneer ze volledig rijp zijn, plet en maceratie bij gecontroleerde temperaturen. Dan de tweede, langzame gisting in een autoclaaf om zijn delicate prikkelende en rustieke karakteristiek te verkrijgen. Na het bottelen wordt de stop met traditioneel touwtje aan de hals van de fles vastgemaakt. In het glas heeft hij een prachtige heldere robijnrode kleur van mooie intensiteit. De neus is een symfonie van rijp rood fruit, van aardbei tot kers. In de mond is hij fris en jong. Absoluut fruitig en goed uitgebalanceerd in al zijn delen. Een wijn om niet alleen te drinken, maar om te delen met de mensen van wie je houdt.

De boerderij Il Poggiarello, de trots van Val Trebbia, vertegenwoordigt (voorlopig) het eindpunt van een lange geschiedenis van vriendschap en professionaliteit. We zijn in 1882 en het begon allemaal dankzij de ontmoeting tussen Achille Ferrari en Antonio Perini. Sindsdien is er veel water onder de brug door gestroomd. Van jaar tot jaar, van oogst tot oogst en vooral van generatie op generatie is het oorspronkelijke bedrijf van de twee vrienden gegroeid en geconsolideerd. Vandaag verenigt de groep F&P Wine, waartoe ook Il Poggiarello behoort, acht verschillende merken. De productie is nauw verbonden met het Emilia-gebied met een scala aan wijnen met grote charme en persoonlijkheid. Vandaag werken drie generaties samen in het bedrijf. Het lijdt geen twijfel dat het mooie verhaal van Achilles en Antonius nog erg lang belooft te worden.

Als u Gutturnio DOC Frizzante "Gli Spaghi" 2023 van Il Poggiarello wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Gutturnio DOC Frizzante "Gli Spaghi" 2023 van Il Poggiarello bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering