"Stupor" Bolgheri Rosso DOC 2022

"Stupore" Bolgheri Rosso DOC 2022.

WS

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Toscane
  • Druiven Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah
  • Sensatie Intens en diep robijnrood. De neus onthult fruitige tonen van verse pruimen en hints van kersen die verweven zijn met de zoetere en meer geroosterde tonen van cacao. Balsamico-aroma's van eucalyptus komen naar voren die herinneren aan de mediterrane struikgewas. In de mond is het zacht en evenwichtig met fruitige tonen die het gehemelte omhullen. De afdronk is aanhoudend met intense aroma's en een hartige en frisse afdronk
  • Wijnbereiding Aparte vinificatie van de druiven: alcoholische gisting en maceratie in stalen tanks gedurende ongeveer 3 weken. Rijping: Ongeveer 12 maanden in nieuwe en gebruikte medium geroosterde Franse eiken barriques en tonneaux. Verfijning: Minimaal 6 maanden in de fles
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • Grond Los en zanderig met een goede component van slib en klei
  • Blootstelling en hoogte Zuidwesten
  • Kweekmethode Leivorm met guyotsnoei
  • Geproduceerd en gebotteld door Campo alle Comete - Feudi Toscana Soc Agricola a rl - Castagneto Carducci (LI), Italië

• Geproduceerd in Italië

• Robert Parker 93

Dankzij de inktzwarte kleurverzadiging komt deze wijn prachtig tot zijn recht in het glas. Bolgheri Rosso Stupore 2016 is een blend van 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah en 5% Petit Verdot. De wijn vloeit voort met donker primair fruit dat de kwaliteit van deze probleemloze vintage laat zien. Er is een zoete noot van pittige kaneel, gevolgd door bramen en pruimen. De afdronk is eenvoudig, zacht en sappig. Ik stel voor om deze wijn de komende vijf jaar te drinken.

• James Zuigeling 90

Dit is een volle, rijpe Bolgheri-rode kleur met veel bramen en wat mooie tannines in het midden van de mond, maar de afdronk is al vrij zacht. Drink nu.

• Wine Enthusiast 94

Deze melange van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot opent met aroma's van mediterraan penseel, zwarte bessen en tabak. Het geconcentreerde gehemelte biedt bramenjam, zoethout en mokka naast fijnkorrelige tannines. Drankjes 2022–2030. KERIN O'KEEFE

• Wine Spectator 94

Intens en puur, met een bundel zwarte kersen, wilde kruiden en specerijen die een donkere afgrond van fijn bewerkte tannines doorboren. De geweldige zuurgraad houdt deze fris en gefocust, terwijl de afdronk chocolade, rijp fruit, kruiden en minerale tonen oproept. Merlot, Syrah, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon. Beste van 2020 tot 2032. 6,500 dozen gemaakt, 650 dozen geïmporteerd. —BS

"Stupor" Bolgheri Rosso DOC 2022
  • Het heet Stupore, deze Bolgheri Rosso DOC voorgesteld door Campo alle Comete, een Bolgheri-bedrijf dat behoort tot de Feudi di San Gregorio-groep. Een prachtig landgoed waar wijnen worden geboren die hun territorium van herkomst perfect kunnen vertegenwoordigen. Vooral Stupore is het resultaat van een blend van Merlot en Cabernet Sauvignon druiven, met een toevoeging van Syrah. Een uitgesproken internationale wijn, in de stijl van de wijnen die in deze prachtige hoek van de Toscaanse kust worden geproduceerd. In de kelder gaan we verder met een aparte vinificatie van de verschillende rassen, die vervolgens ongeveer 12 maanden rijpen in nieuwe en gebruikte Franse eiken barriques of tonneaux, medium geroosterd. Vervolgens ondergaat de wijn na het bottelen een verdere verfijning van minimaal 6 maanden op fles. Pas dan is hij klaar om onze bril te ontmoeten. Intens en diep robijnrood, fruitige tonen van verse pruimen en hints van kersen komen naar voren in de neus, goed geïntegreerd met de zoetere en meer geroosterde sensaties van cacao. Dan komen balsamico-aroma's van eucalyptus naar voren die doen denken aan de mediterrane struikgewas. In de mond is het zacht en evenwichtig, met omhullende fruittonen. De afdronk is lang en intens, sappig en fris.

Er is een subtiele rode draad die alles verenigt wat er bij Feudi di San Gregorio is gedaan sinds de geboorte in 1986. Het is de wens om het onschatbare erfgoed van de inheemse wijnstokken van de Campanische traditie optimaal te benutten. Beginnend met Greco, Fiano en Aglianico, echte regionale vaandeldragers. Vandaag kan het bedrijf rekenen op in totaal 300 hectare wijngaarden, verdeeld over meer dan 800 percelen die verschillen in hoogte, ligging en helling. Een prachtige natuurlijke puzzel die de biodiversiteit van het gebied perfect weergeeft en in staat is om buitengewone crus tot leven te brengen. Het is momenteel een van de toonaangevende wijnmakerijen in Zuid-Italië, met export naar meer dan 50 landen over de hele wereld. De ervaring die in de loop der jaren is opgedaan, heeft de familie Capaldo, die altijd de geest en ziel van het bedrijf is geweest, ertoe gebracht te besluiten om het wijnbereidingspotentieel van andere regio's van Italië te verkennen. EN? zo geboren? het "Tenute Capaldo"-project dat een complex van kelders omvat, variërend van DUBL, ook uit Campania, tot de Toscaanse Campo alle Comete, via Basilisco, een biologische kelder in de Gier, Ognissole, een biodynamische Apulische, Sirch, in de Colli Orientali del Friuli, eindelijk met FedeGraziani, een klein juweeltje op de hellingen van de Etna. Alle realiteiten verenigd door dezelfde waarden: het produceren van wijnen van uitstekende kwaliteit met respect voor het territorium waartoe ze behoren.

Als u "Stupore" Bolgheri Rosso DOC 2022 van Campo alle Comete wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Stupore" Bolgheri Rosso DOC 2022 van Campo alle Comete bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering