"Selva della Tesa" Sebino Chardonnay IGT 2019

"Selva della Tesa" Sebino Chardonnay IGT 2019.
Ca' del Bosco
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Lombardije, Brescia
GRATIS VERZENDEN
Elegant en complex

Wat: Pure Chardonnay, van slechts acht “gekozen” wijngaarden
Omdat: Voor levendige maar goed geïntegreerde zuurgraad
Ideaal bij: Lekkere vis hoofdgerechten. Gesausd wit vlees

Ca' del Bosco
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Lombardije, Brescia
GRATIS VERZENDEN
Elegant en complex

Wat: Pure Chardonnay, van slechts acht “gekozen” wijngaarden
Omdat: Voor levendige maar goed geïntegreerde zuurgraad
Ideaal bij: Lekkere vis hoofdgerechten. Gesausd wit vlees

• TypologieWit Still IGT
  • Herkomst Lombardije
  • Druiven 100% Chardonnay
  • Sensatie In de neus biedt het een intens boeket van rijp fruit, zoals perzik en meloen, verrijkt met nuances van vanille en toast door de rijping in eikenhouten vaten. In de mond is de structuur robuust maar evenwichtig, met een uitstekende frisheid die de romigheid in evenwicht brengt en leidt tot een lange en aanhoudende afdronk. De aromatische complexiteit en olfactorische finesse maken het tot een voorbeeld van grote harmonie, ideaal om verfijnde gerechten te versterken of om van te genieten als meditatiewijn.
  • Wijnbereiding De Selva della Tesa 2019 van Ca' del Bosco is het resultaat van een zorgvuldige selectie van druiven uit 8 geselecteerde wijngaarden, handmatig geoogst en onderworpen aan een innovatief was- en hydromassageproces via "berry spa". Na selectie en afkoeling worden de trossen geperst in afwezigheid van zuurstof, en alleen de beste most fermenteert gedurende 9 maanden in kleine eikenhouten vaten, waarbij ook malolactische gisting wordt uitgevoerd en de complexiteit ervan wordt verrijkt met wekelijkse "batonnage". De wijn wordt gemengd en gebotteld door middel van zwaartekracht en behoudt zijn integriteit zonder oxidatieve schokken of de toevoeging van sulfieten, waardoor kwaliteit en unieke traceerbaarheid worden gegarandeerd.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
  • GlasRijnland
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • pairing Vis menu

• CA DEL BOSCO - VIA ALBANO ZANELLA, 13 25030 ERBUSCO (BS)

"Selva della Tesa" Sebino Chardonnay IGT 2019
  • De Selva della Tesa 2019 van Ca' del Bosco vertegenwoordigt uitmuntendheid in de productie van Chardonnay, het resultaat van een wijnbouwseizoen met een uniek karakter. De oogst van 2019 werd gekenmerkt door een milde winter met weinig regenval, waardoor de lente naar voren kwam en er sprake was van een duidelijke klimaatverandering met aanzienlijke regenval tot half mei, wat een negatieve invloed had op de bloei. Deze omstandigheden hebben kleinere en schaarser trossen opgeleverd, met een opbrengst per hectare beperkt tot 6.000 kg druiven. Het droge klimaat van juni, een van de droogste van de afgelopen twintig jaar, gevolgd door een spaarzaam augustus met voldoende regenval, zorgde voor een uitstekende rijping van de druiven, waarbij de oogst op 27 augustus begon. Deze vintage valt op door zijn beperkte productie maar hoge kwaliteit, met een wijnopbrengst van 57%, een symbool van Ca' del Bosco's toewijding aan het streven naar perfectie. Selva della Tesa 2019 is een bewijs van hoe klimaatuitdagingen kunnen worden omgezet in kansen om wijnen te creëren met een uitzonderlijke aromatische concentratie en complexiteit, voorbestemd om de meest veeleisende connaisseurs en wijnliefhebbers te fascineren.

Schrijf Ca' del Bosco en lees Franciacorta. Omdat dit mousserende wijnhuis tot de collectieve verbeelding behoort, tot de kleine kring van excellente bedrijven, die elk jaar wijnen van hoog niveau kunnen produceren, een symbool van "made in Italy" over de hele wereld. Niet iedereen weet dat het verhaal halverwege de jaren zestig begint, wanneer Annamaria Clementi een klein landhuis koopt in Erbusco, plaatselijk Ca' del bosc genoemd. Een paar jaar later had zijn zoon Maurizio, die terugkeerde van een reis naar de Champagne, de briljante intuïtie om dat kleine landhuis om te vormen tot een van de modernste geavanceerde kelders in de omgeving. Vandaag de dag kan Maurizio Zanella rekenen op een groot erfgoed aan wijngaarden, verdeeld over 60 verschillende gemeenten van Franciacorta. De kelder daarentegen is modern en hypertechnologisch, met verschillende kunstwerken en sculpturen die trots tussen vergisters en persen worden tentoongesteld. Ca' del Bosco mousserende wijnen worden tegenwoordig geïdentificeerd met die stijl en die persoonlijkheid. Unieke en uitbundige wijnen, bekroond door de strengste wijncritici over de hele wereld.

Als u "Selva della Tesa" Sebino Chardonnay IGT 2019 van Ca' del Bosco wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Witte Fermo IGT-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Selva della Tesa" Sebino Chardonnay IGT 2019 van Ca' del Bosco bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering