Er is meer dan een eeuw verstreken sinds de oprichting van het bedrijf Bersano. De precieze datum is 1907, zoals het met trots wordt herinnerd vanaf de startpagina van de bedrijfswebsite. We zijn in Nizza Monferrato, het hart van de wijk Barbera d'Asti. Het echte keerpunt kwam echter pas een paar jaar later, in 1935, toen Arturo Bersano, een zeldzame man op het gebied van intelligentie en cultuur, een advocaat voor familietrots en een wijnmaker voor passie, de leiding overnam van de kelder die tot dan toe was een familiebedrijf dat zijn wijnen alleen in de regio verkocht. Zijn werk is geïnspireerd door het motto "als je goed wilt drinken, koop dan een wijngaard". Een filosofie die hij als echte pionier zijn hele leven zal blijven volgen. Dus in de loop van de tijd hebben Bersano en na hem de families Massimelli en Soave, eigenaren van Casa Vinicola, een indrukwekkende realiteit van boerderijen geconsolideerd. Hier worden, zonder de kracht van tradities te vergeten, nog steeds kwaliteitsdruiven geproduceerd waaruit typische wijnen van de regio worden geboren. Bijzondere aandacht is altijd besteed aan hout om te verouderen, een echte bedrijfstroef. De Cantine Bersano bewaart namelijk grote eikenhouten vaten en tonneaux waar, dankzij de constante temperatuur en vochtigheid, de wijnen jarenlang langzaam rijpen. Tegenwoordig wordt Bersano beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakerijen in Piemonte.
Toegewijde hulp