"4 Sisters" Piemonte DOC Sauvignon 2023

"4 Sorelle" Piemonte DOC Sauvignon 2023.
Bersano
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Piemonte, Agliano Terme, Castagnole Monferrato (AT)
Intens aromatisch profiel en geweldige frisheid

Wat: 100% Sauvignon Blanc
Omdat: Vanwege zijn karakteristieke aromatische geur
Ideaal bij: Gerechten op basis van vis, schaaldieren, verse en middellange oude kazen

"4 Sorelle" Piemonte DOC Sauvignon 2023
Bersano
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Piemonte, Agliano Terme, Castagnole Monferrato (AT)
Intens aromatisch profiel en geweldige frisheid

Wat: 100% Sauvignon Blanc
Omdat: Vanwege zijn karakteristieke aromatische geur

• TypologieDOC stille witte wijn
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven 100% Sauvignon Blanc
  • Sensatie Strogele kleur. Op de neus is het intens en aangenaam. De fruitige tonen van perzik, ananas, lychee en hints van witte bloemen harmoniëren goed met de karakteristieke aromatische geur van de druif. Aangenaam droog, bevestigt de frisheid van fruit en bloemen met een aangename zuurgraad
  • Wijnbereiding Handmatige oogst van de beste trossen, zachte persing van de druiven en daaropvolgende fermentatie van de most in roestvrijstalen containers op lage temperatuur totdat alle suikers zijn uitgeput
  • Alcoholgehalte 12,5% vol
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu

• BERSANO VINI SRL, P.ZZA DANTE 21, 14049, NIZZA MONFERRATO (AT)

"4 Sisters" Piemonte DOC Sauvignon 2023
  • Piemonte DOC Sauvignon 4 Sorelle di Bersano wordt geboren tussen de heuvels van Monferrato, waar de wijngaarden zich uitstrekken zover het oog reikt. Hier wordt de frisheid en levendigheid van Sauvignon Blanc vakkundig geïnterpreteerd door Bersano, die zich al generaties lang inzet voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Deze oorspronkelijk uit Frankrijk afkomstige druivensoort staat bekend om zijn intense aromatische profiel en grote frisheid. De wijngaarden, gelegen op ongeveer 350 meter boven zeeniveau, genieten van een optimale blootstelling aan de zon, wat de volledige rijping van de druiven bevordert. De handmatige en selectieve oogst vindt plaats tussen de tweede en derde tien dagen van september. In de kelder worden de druiven onderworpen aan een zachte persing, waardoor alleen de vrije uitloopmost kan worden geëxtraheerd. De alcoholische gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur waardoor de frisheid en levendigheid van de wijn het beste behouden blijft. Aan het einde van de transformatie rijpt de wijn gedurende een variabele periode in staal, gebaseerd op de kenmerken van de vintage. Hierdoor kan de aromatische geur van Sauvignon Blanc worden versterkt, zonder de fruitige en bloemige tonen te verhullen. In het glas heeft hij een prachtige strogele kleur, met groenachtige reflecties die een wijn met een grote frisheid aankondigen. In de neus is het boeket intens en aangenaam en opent met fruitige tonen van perzik, ananas en lychee, verrijkt met hints van witte bloemen en de karakteristieke aromatische geur van druiven. In de mond overwint hij echter vanwege zijn frisheid, smaak en aangename zuurgraad. Het einde is echter volhardend en bevredigend. Op tafel past hij goed bij gerechten op basis van vis, schaaldieren, verse kazen en kazen van middelbare leeftijd. Zijn frisheid en levendigheid maken hem echter ook ideaal als aperitief.

Er is meer dan een eeuw verstreken sinds de oprichting van het bedrijf Bersano. De precieze datum is 1907, zoals het met trots wordt herinnerd vanaf de startpagina van de bedrijfswebsite. We zijn in Nizza Monferrato, het hart van de wijk Barbera d'Asti. Het echte keerpunt kwam echter pas een paar jaar later, in 1935, toen Arturo Bersano, een zeldzame man op het gebied van intelligentie en cultuur, een advocaat voor familietrots en een wijnmaker voor passie, de leiding overnam van de kelder die tot dan toe was een familiebedrijf dat zijn wijnen alleen in de regio verkocht. Zijn werk is geïnspireerd door het motto "als je goed wilt drinken, koop dan een wijngaard". Een filosofie die hij als echte pionier zijn hele leven zal blijven volgen. Dus in de loop van de tijd hebben Bersano en na hem de families Massimelli en Soave, eigenaren van Casa Vinicola, een indrukwekkende realiteit van boerderijen geconsolideerd. Hier worden, zonder de kracht van tradities te vergeten, nog steeds kwaliteitsdruiven geproduceerd waaruit typische wijnen van de regio worden geboren. Bijzondere aandacht is altijd besteed aan hout om te verouderen, een echte bedrijfstroef. De Cantine Bersano bewaart namelijk grote eikenhouten vaten en tonneaux waar, dankzij de constante temperatuur en vochtigheid, de wijnen jarenlang langzaam rijpen. Tegenwoordig wordt Bersano beschouwd als een van de belangrijkste wijnmakerijen in Piemonte.

Als u "4 Sorelle" Piemonte DOC Sauvignon 2023 van Bersano wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOC stille witte wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "4 Sorelle" Piemonte DOC Sauvignon 2023 uit Bersano bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering