"Adènzia" Rood Sicilië DOC 2019

"Adènzia" Rosso Sicilia DOC 2019.

JS

'Adènzia' Rosso Sicilia DOC 2019, Baglio del Cristo di Campobello
'Adènzia' Rosso Sicilia DOC 2019, Baglio del Cristo di Campobello AUX 1
Baglio del Cristo di Campobello
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Sicilië, Campobello di Licata (AG)
Tussen de Rhônevallei en Sicilië

Wat: Van de ontmoeting tussen Nero d'Avola en Syrah
Omdat: Voor zijn grote boeket
Ideaal bij: Vleeswaren en kazen van middelbare leeftijd

"Adènzia" Rosso Sicilia DOC 2019
Baglio del Cristo di Campobello
JAAR-extensie: 2019
Herkomst: Sicilië, Campobello di Licata (AG)

James Suckling

Tussen de Rhônevallei en Sicilië

Wat: Van de ontmoeting tussen Nero d'Avola en Syrah
Omdat: Voor zijn grote boeket
Ideaal bij: Vleeswaren en kazen van middelbare leeftijd

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven Nero d'Avola 50% Syrah 50%
  • Sensatie Zeer breed aromatisch spectrum waarin tonen van zwarte kersen en bessen samensmelten met heerlijke hints van vanille. Omhullend en kruidig, met stevige maar sierlijke tannines. Wijn met een rijpingscapaciteit van minimaal 10 jaar.
  • Wijnbereiding Handmatige verzameling in kleine dozen. Traditionele rode vinificatie met maceratie op de schillen gedurende 15/20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. Twaalf maanden in grote "staalhouten" Franse eikenhouten vaten van 110 hectoliter en minstens dertien maanden verfijning op fles voordat de wijn op de markt wordt gebracht.
  • Wanneer te drinken van veroudering
  • Grond Grond met gemiddelde structuur, diep, voornamelijk kalkhoudend
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode Terug
  • Geproduceerd in Italië

• Volledig geproduceerd en gebotteld in de eigen kelder Baglio del Cristo di Campobello Farm Baglio del Cristto di Campobello SRL - C/Da Favarotta SS 123 KM 19+200 Campobello di Licata (AG) Italië

• James Zuigeling 92

Geconcentreerde neus van rijpe zwarte pruimen, aalbessen en bessen, evenals tonen van zoethout en gedroogde kruiden. Medium tot full-bodied met strakke, zeer fijne maar stevige tannines en een gehemelte boordevol gerichte, mediterrane smaak. Nero d'Avola en syrah. Heerlijk nu, maar best na 2022.

• Decanter World Wine Awards BRONS
    "Adènzia" Rood Sicilië DOC 2019
  • Een rode wijn met een grote persoonlijkheid die voortkomt uit de ontmoeting tussen de meest geliefde rode druivensoort van Sicilië, Nero d'Avola, en een van de meest veelzijdige internationale druivensoorten, Syrah, oorspronkelijk afkomstig uit de Rhône in Frankrijk, maar in staat om geweldige wijnen tot leven te brengen in verschillende delen van de wereld. Inclusief Sicilië. Ardènzia Rosso, Sicilia DOC uit Baglio del Cristo, is een perfecte metgezel voor lunches en diners met vrienden. Vandaag al een goede rode wijn, maar met een groot verouderingspotentieel. Zelfs tien jaar, mits goed bewaard in de kelder bij een constante temperatuur en de juiste luchtvochtigheid. In het glas heeft hij een prachtige granaatrode kleur, compact en ondoordringbaar. De neus onthult een uitgesproken breed boeket, waar tonen van zwarte kersen en wilde bessen zich vermengen met intrigerende hints van vanille. In de mond is hij echter omhullend en rijkelijk gekruid. Voorzien van mooie stevige maar sierlijke tannines is het een wijn met een lange en aangename afdronk.

Welkom bij de Baglio del Cristo. In het hart van Sicilië, en meer bepaald op het platteland van Agrigento, bevindt zich het bedrijf Baglio del Cristo. Een enkel organisme dat bestaat uit tien microgebieden. In totaal vijftig hectare gelegen op de heuvels van Campobello di Licata. Wijngaarden tussen de 230 en 270 meter boven de zeespiegel, ongeveer acht kilometer uit de kust. Moderne planten met een hoge dichtheid, met ongeveer 5.000 planten per hectare, zorgvuldig met de hand geoogst, in kleine kratten. Een oenologische reis gericht op het zoeken naar absolute kwaliteit, dankzij een geschikte omgeving, met een buitengewoon microklimaat. Beperkte producties, ook gebaseerd op de trend van het jaar, het resultaat van individuele vinificaties voor elke wijngaard, met respect voor een uniek en kostbaar gebied.

Als u "Adènzia" Rosso Sicilia DOC 2019 van Baglio del Cristo di Campobello wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Adènzia" Rosso Sicilia DOC 2019 van Baglio del Cristo di Campobello bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering