"Adènzia" Wit DOC Sicilië 2022

"Adènzia" Bianco DOC Sicilia 2022.

RP

LM

JS

'Adènzia' Bianco DOC Sicilia 2022, Baglio del Cristo di Campobello
'Adènzia' Bianco DOC Sicilia 2022, Baglio del Cristo di Campobello AUX 1
Baglio del Cristo di Campobello
Herkomst: Sicilië, Campobello di Licata (AG)
Slachtoffer van zijn succes
Als 1+1 niet 2 maar 3 maakt

Wat: Grillo en Insolia in een perfecte combinatie
Omdat: Vanwege de aangename complexiteit
Ideaal bij: Vis eerste en tweede gangen

"Adènzia" Bianco DOC Sicilia 2022
Baglio del Cristo di Campobello
Herkomst: Sicilië, Campobello di Licata (AG)

Robert Parker

Luca Maroni

James Suckling

Slachtoffer van zijn succes
Als 1+1 niet 2 maar 3 maakt

Wat: Grillo en Insolia in een perfecte combinatie
Omdat: Vanwege de aangename complexiteit
Ideaal bij: Vis eerste en tweede gangen

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Sicilië
  • Druiven Krekel 50% Insolia 50%
  • Sensatie Heerlijke tonen van citrusvruchten, witte perzik, mispel en ananas, fris en rond tegelijk, mond met een brede fruitige samenstelling, verfrist door een juiste zuurgraad-sappigheid die deze wijn een lange levensduur geeft
  • Wijnbereiding Handmatige verzameling in kleine dozen. Na het ontstelen en pletten worden de druiven op een temperatuur van 8-10ºC gebracht en laten macereren. Na een zachte persing wordt de vrije uitloopmost bereid en gedecanteerd door middel van koude bezinking. Aan het einde van de gisting volgt een periode van verfijning op de fijne droesem gedurende drie maanden bij een gecontroleerde temperatuur in staal en minstens twee maanden verfijning op fles voordat het op de markt wordt gebracht.
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Aperitief, vismenu
  • Grond Overwegend kalkrijke grond, met fracties donkere bodems op heuvels
  • Blootstelling en hoogte Zuiden
  • Kweekmethode Terug
  • Geproduceerd in Italië

• Volledig geproduceerd en gebotteld in de eigen kelder Baglio del Cristo di Campobello Farm Baglio del Cristto di Campobello SRL - C/Da Favarotta SS 123 KM 19+200 Campobello di Licata (AG) Italië

• Gambero Rosso

Prijs-kwaliteit premium

• Luca Maroni 92

Bekroond met 92 punten

• Robert Parker 90

Een mix van gelijke delen Grillo en Insolia, de Baglio del Cristo di Campobello 2020 Sicilia Bianco Adènzia levert een angstaanjagende, gemakkelijk drinkbare prestatie met veel frisheid en een toegankelijke aantrekkingskracht. De wijn is helder en helder, en het boeket onthult snelle wendingen van citrus, perzik en boomgaardfruit. Er is een glanzende noot van latex of natuurlijk rubber die de nadruk legt. Deze release van 42,552 flessen zou mooi passen bij wat gebakken bot.

• James Zuigeling 91

Aroma's van sterfruit, met zijn bitterzoete noot, samen met wat kamille en andere witte bloemen. Ook wat hartige minerale tonen. Medium body met een goede intensiteit van fruit, zuren en mineraliteit, wat zorgt voor een zeer strakke afdronk. Drink nu.

• Wine Enthusiast 90

Een mix van Grillo en Inzolia, dit geurige wit opent met aroma's van grapefruit en kruiden samen met een vleugje kamille. De aroma's volgen door naar het knapperige, hartige gehemelte, samen met tonen van tropisch fruit en zoutoplossing. KERIN O'KEEFE

"Adènzia" Wit DOC Sicilië 2022
  • Het mengen van twee wijnen, wanneer succesvol (zoals in dit geval), is niet de simpele som van twee druiven, maar vertegenwoordigt een volledig nieuw, ander product met betere eigenschappen. 1+1 is in deze gevallen niet gelijk aan 2 maar in ieder geval 3. Zo ook deze Adènzia Bianco, Sicilia DOC voorgesteld door Baglio del Cristo van Campobello di Licata. Zoon van een liefdeshuwelijk tussen twee grote inheemse eilandwijnstokken: Grillo en Insolia. De eerste werd tussen eind augustus en begin september geoogst. De tweede direct daarna. Beide druiven zijn afkomstig van wijngaarden op een heuvel, gelegen op een hoogte van ongeveer 260 meter boven zeeniveau. Nauwkeurige vinificatie in staal, deze witte wordt gekenmerkt door een mooie levendige strogele kleur. Op de neus heerlijke tonen van citrus, witte perzik, mispel en ananas. In de mond daarentegen is hij vooral fris en rond tegelijk. Aangenaam fruitig, dankzij de juiste zuurgraad en een perfecte balans.

Welkom bij de Baglio del Cristo. In het hart van Sicilië, en meer bepaald op het platteland van Agrigento, bevindt zich het bedrijf Baglio del Cristo. Een enkel organisme dat bestaat uit tien microgebieden. In totaal vijftig hectare gelegen op de heuvels van Campobello di Licata. Wijngaarden tussen de 230 en 270 meter boven de zeespiegel, ongeveer acht kilometer uit de kust. Moderne planten met een hoge dichtheid, met ongeveer 5.000 planten per hectare, zorgvuldig met de hand geoogst, in kleine kratten. Een oenologische reis gericht op het zoeken naar absolute kwaliteit, dankzij een geschikte omgeving, met een buitengewoon microklimaat. Beperkte producties, ook gebaseerd op de trend van het jaar, het resultaat van individuele vinificaties voor elke wijngaard, met respect voor een uniek en kostbaar gebied.

Als u "Adènzia" Bianco DOC Sicilia 2022 van Baglio del Cristo di Campobello wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Adènzia" Bianco DOC Sicilia 2022 van Baglio del Cristo di Campobello bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering