Langhe Nebbiolo DOC 2023

Langhe Nebbiolo DOC 2023.
Vajra
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Piemonte, Barolo (CN)
Zuiverheid en elegantie

Wat: 5 maanden gerijpt in stalen vaten
Omdat: Vanwege zijn vermogen om het Langhe-terroir tot uitdrukking te brengen
Ideaal bij: Rood vlees en oude kazen

Vajra
JAAR-extensie: 2023
Herkomst: Piemonte, Barolo (CN)
Zuiverheid en elegantie

Wat: 5 maanden gerijpt in stalen vaten
Omdat: Vanwege zijn vermogen om het Langhe-terroir tot uitdrukking te brengen
Ideaal bij: Rood vlees en oude kazen

• TypologieDOC rode wijn
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven 100% Nebbiolo
  • Sensatie Nebbiolo met een schitterende granaatkleur. In de neus intense aroma's met tonen van frambozen, kersen en bergbessen, rozenblaadjes, viooltjes, klein vers fruit, lavendel en munt. Elegant in de mond, met knapperig rood fruit, sinaasappelschil, zoete kruiden met aardse en minerale nuances.
  • Wijnbereiding Na de oogst volgt 30 dagen gisting gevolgd door spontane malolactische gisting. Rijping gedurende 5 maanden in stalen vaten alvorens te bottelen.
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBordeaux

• GD Vajra Agricultural Company - Piazza della Vite e del Vino, 1 - Fraz.

Langhe Nebbiolo DOC 2023
  • De Langhe DOC Nebbiolo van de GD Vajra-boerderij is een pure uitdrukking van het Langhe-terroir. Het werd geboren in Barolo en valt op door zijn puurheid en elegantie. 100% Nebiolo. Een inheemse wijnstok uit Piemonte, bekend om zijn vermogen om de kenmerken van het terroir het beste tot uitdrukking te brengen, degene die door de familie wordt gebruikt om deze wijn te produceren, is afkomstig van wijngaarden die profiteren van unieke klimatologische omstandigheden. De oogst vindt handmatig plaats, waarbij alleen de beste trossen worden geselecteerd. Na de oogst ondergaan de druiven een gisting van 30 dagen, gevolgd door een natuurlijke malolactische gisting. Dit helpt de wijn te stabiliseren en zachtheid te geven. De daaropvolgende verfijning vindt plaats gedurende 5 maanden in stalen vaten, een methode die de versheid en zuiverheid van het fruit behoudt, vóór het bottelen. In het glas heeft het een schitterende granaatkleur. In de neus een intens en complex boeket, met tonen van frambozen, kersen en bergbessen, vergezeld van delicate hints van rozenblaadjes, viooltjes, lavendel en munt. In de mond is hij elegant en verfijnd, met smaken van knapperig rood fruit, sinaasappelschil en zoete kruiden, verrijkt met aardse en minerale nuances. De afdronk is lang en aanhoudend, met een aangename frisheid die uitnodigt tot nog een slok. Om bij voorkeur jong te drinken, binnen 5 jaar na de oogst, past hij goed bij rood vlees en rijpe kazen. Uitstekend bij traditionele Piemontese gerechten, zoals gestoofd vlees in Barolo, gebraden lamsvlees en lokale kazen.

De wijnmakerij GD Vajra is een juweel van de Langhe. Gelegen in het gehucht Vergne van het dorp Barolo, opgericht en beheerd met toewijding door de familie Vajra, is het een voorbeeld van hoe passie, zorg en competentie leven kunnen geven aan wijnen van het hoogste niveau. Het landgoed strekt zich uit over 60 hectare en omvat wijngaarden gelegen in alle prestigieuze crus zoals Bricco delle Viole, Costa di Rose en Ravera. Sinds 2009 beheert Vajra ook de wijngaarden van het landgoed Luigi Baudana in Serralunga d'Alba, in de gebieden Ceretta en Baudana. De familie hanteert zowel in de wijngaard als in de kelder een nauwgezette aanpak, waardoor de eigenaardigheden van elke cru worden benadrukt. Elke wijngaard wordt met aandacht bewerkt en de wijnbereiding vindt plaats met technieken die de kenmerken van de druiven respecteren en versterken. Dit engagement wordt weerspiegeld in wijnen die authentieke ambassadeurs van het gebied zijn en die in staat zijn om alle nuances en rijkdom van de bodem van de Langhe over te brengen op degenen die ze proeven.

Als u Langhe Nebbiolo DOC 2023 van Vajra wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOC rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Vajra's Langhe Nebbiolo DOC 2023 bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering