"Brichet" Barbera d'Alba DOC 2021

"Brichet" Barbera d'Alba DOC 2021.

GR

JS

WE

Ca' Viola
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Piemonte, Dogliani (CN)
Een frisse en plezierige Barbera

Wat: Het mooie rood van de traditie
Omdat: Voor wie op zoek is naar een klassieker
Ideaal bij: Gemengd gekookt vlees

Ca' Viola
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Piemonte, Dogliani (CN)

Gambero rosso

James Suckling

Wine enthusiast

Een frisse en plezierige Barbera

Wat: Het mooie rood van de traditie
Omdat: Voor wie op zoek is naar een klassieker
Ideaal bij: Gemengd gekookt vlees

• TypologieRode nog droge DOC
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven DRUIVEN VAN VERSCHILLENDE WIJNGAARDEN
  • Sensatie ROBIJNROOD MET PAARSE VERSIERING. VERSE DRANK DIE DE WIJN HEERLIJK MAAKT. SAPPIGE, UITNODIGENDE EN BEHEERLIJKE BARBERA.
  • Wijnbereiding MACERATIE EN FERMENTATIE VAN 15-18 DAGEN IN THERMOGECONTROLEERDE TANKS. RIJPING GEDURENDE 12 MAANDEN IN GROTE VATEN
  • Alcoholgehalte 14.5% vol
  • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Koel minstens 24 uur voor het opdienen. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBordeaux
  • pairing Aperitief, vleesmenu
  • Grond ZANDIG ZILTE, ONDIEPE, WIT-KALKKLEUR MET ALKALISCHE PH.
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode GUYOT
  • Gambero Rosso Aanwezig in de gids!

2 glazen

• James Zuigeling 91

Een uitgebalanceerde, fruitige barbera met donkere bessen, sinaasappelschil en wat ondertonen van schors. Medium tot full body. Smaakvol in de afdronk. Ik hou hier van het gif. Drink nu.

• Wine Enthusiast 91

Hier is een hartig, sappig rood dat opent met uitnodigende aroma's van blauwe bloemen, bramen en bakkruiden. In de ronde, royale smaak geven soepele tannines soepele ondersteuning aan vlezige zwarte kersen, gebakken pruimen, vanille en kruidnagel.

"Brichet" Barbera d'Alba DOC 2021
  • Je kunt niet aan de heuvels van Alba denken zonder stil te staan ​​bij de kwaliteit van de Barbera's. Het is een. En je kunt niet aan Ca' Viola denken zonder je een diner met vrienden voor te stellen met een fles Brichet om de harten en geesten van alle gasten te verwarmen. Geboren in 2002, en? een klassieke Barbera, gekenmerkt door een mooie structuur en een vleugje zuur dat hem nog aangenamer maakt om te drinken. Een traditionele wijn die een van de internationaal meest geliefde typische druivenrassen van de regio eert. In de kelder werken we rigoureus. Gefermenteerd zonder gebruik te maken van geselecteerde gisten, is Brichet het resultaat van een 15-daagse maceratie en fermentatie in thermo-gecontroleerde tanks. Daarna volgt een verfijning van een jaar in grote vaten en botteling zonder voorafgaande filtratie. Het resultaat is een wijn gekenmerkt door een prachtige diepe robijnrode kleur met een paars randje. Op de neus en? een rel van rood fruit, tonen van kreupelhout en zoete specerijen. In de mond is hij zoals gezegd aangenaam fris en doordrinkbaar. Een zeer aangename wijn die het beste tot zijn recht komt wanneer hij op de juiste temperatuur wordt geserveerd, maximaal 15/16 graden, gecombineerd met een van de vele goede traditionele gerechten. Gemengd gekookt vlees, om maar een voorbeeld te geven, is letterlijk "zijn dood".

Dit is het verhaal van een droom die uitkomt. Een droom die zijn oorsprong vindt in de prachtige heuvels van de Langa, waar Beppe Caviola, een jonge wijnmaker in de dop, in de jaren tachtig zijn kleine wijnproductie begon. We zijn in Montelupo Albese. Hier huurde Beppe samen met zijn vriend Maurizio Anselmo zijn eerste wijngaard, Barturot, en gebruikte hij, net als een plaatselijke Steve Jobs, de garage van zijn ouders om zijn eerste wijn te maken. Weinig meer dan een experiment, let wel, maar nu al in staat om de aandacht te trekken van een groot figuur in de wijnwereld zoals Elio Altare die het potentieel van die jonge wijnmaker aanvoelde en Beppe aanmoedigde om zijn product te bottelen. Zo ontstond in 1991 het eerste label dat Ca' Viola tekende. Het wordt een lange rit vanaf daar. Een continue uitbreiding en experiment. In 2002 verhuisde Beppe samen met zijn vrouw Simonetta de kelder naar Dogliani en hier, in Villa Bracco, werd een modern centrum geboren waar productie, consultancy en toeristische accommodatie in harmonie naast elkaar bestaan. Er is een lange weg afgelegd van de kleine familiegarage. Maar Beppe Caviola lijkt niet naar het verleden te kijken. Integendeel, zijn blik is altijd gericht op de toekomst en de volgende uitdagingen die moeten worden aangegaan.

Als u "Brichet" Barbera d'Alba DOC 2021 van Ca' Viola wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Rosso Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Brichet" Barbera d'Alba DOC 2021 van Ca' Viola bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering