"Rupis" Chardonnay Collio DOC 2021

"Rupis" Chardonnay Collio DOC 2021.

GR

'Rupis' Chardonnay Collio DOC 2021, Ascevi Luwa
'Rupis' Chardonnay Collio DOC 2021, Ascevi Luwa AUX 1
Ascevi Luwa
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, San Floriano del Collio - Lucinico (GO)
Elegant wit, citrus en bloemig

Wat: Collio Chardonnay
Omdat: Voor zijn natuurlijke elegantie
Ideaal bij: Groenterisotto's of soepen

Ascevi Luwa
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Friuli-Venezia Giulia, San Floriano del Collio - Lucinico (GO)

Gambero rosso

Bibenda

Elegant wit, citrus en bloemig

Wat: Collio Chardonnay
Omdat: Voor zijn natuurlijke elegantie
Ideaal bij: Groenterisotto's of soepen

• TypologieWit nog droog DOC
  • Herkomst Friuli-Venezia Giulia
  • Druiven CHARDONNAY 100%
  • Sensatie GOUDEN STROGELE KLEUR, MET PARFUM VAN PERZIK, WITTE BLOEMEN EN AROMATISCHE KRUIDEN IN DE SLECHTE IS FRIS, PERSISTENTIE, MINERAAL EN EVENWICHTIG
  • Wijnbereiding VINIFICATIE UITSLUITEND IN STAAL MET ZACHTE PRESSIE VAN DE DRUIVEN, GEVOLGD DOOR STATISCHE DECANTATIE EN FERMENTATIE GEDURENDE ONGEVEER 15-20 DAGEN. VERVOLG RIJPING VOOR ONGEVEER 5 MAANDEN OP DE GIST. RIJPING IN DE FLES 1-2 MAANDEN VOOR DE MARKETING
  • Tips Op een koele plaats bewaren, uit de buurt van licht, fles rechtop. Minstens 24 uur voor openen in de koelkast bewaren. 5 minuten voor serveren openen
  • GlasBrede tulp
  • pairing Vismenu, vleesmenu
  • Grond MARL EN GELAAGDE ZANDSTEEN (OOK PONCA GENOEMD)
  • Blootstelling en hoogte Sud Est
  • Kweekmethode Guyot
  • Oorspronkelijk gebotteld door Az.Agr. ASCEVI LUWA door Pintar M.

• Geproduceerd in Italië

• Gambero Rosso Aanwezig in de gids!
  • drankje Aanwezig in de gids!

4 trossen

"Rupis" Chardonnay Collio DOC 2021
  • Rupis is de plaats, in de omgeving van San Floriano del Collio, waar de familie de wijngaard leidt waar de Chardonnay-druiven vandaan komen waarmee deze wijn wordt geproduceerd. We zijn in de Collio en de witte druiven zijn de absolute hoofdrolspelers. De verwerking van deze wijn begint met een zorgvuldige handmatige oogst en een vinificatie in staal bij een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een wijn die wordt gekenmerkt door een briljante strogele kleur met zachte gouden reflecties. De neus heeft een delicaat en elegant boeket, met een lichte hint van citrus en een duidelijke verwijzing naar wilde bloemen. In de mond is hij vooral fris, vol, elegant en mineraal. Het past goed bij delicate gerechten, zoals risotto's, groentesoepen of vis met een eenvoudige smaak.

San Floriano del Collio is een van die verborgen hoekjes van Friuli die rust geven aan degenen die het geluk hebben het te kennen. Een prachtig natuurlandschap, waar wijngaarden worden afgewisseld met kersenbomen en acaciabossen. Slovenië, een grensgebied, ligt hemelsbreed op slechts een paar kilometer afstand. Op deze plek startte in 1972 een jong stel hun bedrijf. Mariano en Loredana plantten hun eerste wijngaard, in de loop der jaren voorbestemd om de hoeksteen te worden van wat nu een prachtig familiebedrijf is dat kan rekenen op ongeveer 30 hectare wijngaarden, in de Collio en Friuli Isonzo DOC-gebieden. Vandaag krijgen de twee ouders gezelschap van hun kinderen Walter en Luana. De meeste geproduceerde wijnen zijn, zoals de traditie voorschrijft, nakomelingen van witte druivensoorten, geteeld in wijngaarden op een hoogte tussen 150 en 250 meter boven zeeniveau. De wijngaarden van Friuli Isonzo daarentegen liggen in het vlakke gebied, links van de rivier. Als moderne oenologische praktijken de rigueur zijn in de kelder, wordt de kwaliteit van Ascevi Luwa-wijnen op het platteland geboren. Want daar wordt de wijn geboren. En een goed platteland maakt een goede wijn.

Als u "Rupis" Chardonnay Collio DOC 2021 van Ascevi Luwa wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van Bianco Fermo Secco DOC-wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Rupis" Chardonnay Collio DOC 2021 van Ascevi Luwa bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere wijnen klaar voor levering