"Ceppi Storici" Barbera d'Asti DOCG 2021

"Ceppi Storici" Barbera d'Asti DOCG 2021.
Araldica
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Piemonte, Castel Boglione (AT)
Vol maar evenwichtig

Wat: Gerijpt in eikenhouten vaten
Omdat: Voor de goede balans tussen structuur en frisheid
Ideaal bij: Agnolotti met ragù, rood vlees, gebraad en rijpe kazen

Araldica
JAAR-extensie: 2021
Herkomst: Piemonte, Castel Boglione (AT)
Vol maar evenwichtig

Wat: Gerijpt in eikenhouten vaten
Omdat: Voor de goede balans tussen structuur en frisheid
Ideaal bij: Agnolotti met ragù, rood vlees, gebraad en rijpe kazen

• TypologieDOCG veganistische rode wijn
  • Herkomst Piëmont
  • Druiven Barbara 100%
  • Sensatie Intens robijnrode kleur. Warme en kruidige neus van bosbessen en pruimen, met subtiele rokerige tonen. In de mond onthult het tonen van rijpe kersen en bessen op de voorgrond, eindigend met hints van kreupelhout, fijnkorrelige tannines en een goede complexiteit.
  • Alcoholgehalte 14,5% vol
  • Grond Kleigronden neigen naar kalkrijk.
  • Blootstelling en hoogte Oost en Zuidoost
  • Kweekmethode Guyot
  • Plantdichtheid 4000-4500
  • Heraldiek Castelvero sca, Viale Laudano2, 14040 Castel Boglione (AT)
  • Decanter World Wine Awards NEE
    "Ceppi Storici" Barbera d'Asti DOCG 2021
  • Wij zijn gevestigd in een van de meest prestigieuze wijnbouwgebieden van Italië: de heuvels van Monferrato, in het hart van Piemonte. Dit gebied staat bekend om zijn buitengewone natuurlijke schoonheid, gekenmerkt door zachte hellingen en pittoreske landschappen die zich uitstrekken tussen 200 en 400 meter boven de zeespiegel. Hier is de bodem overwegend kleiachtig met kalkachtige neigingen en geeft de wijnen een stevige structuur en een elegante mineraliteit. Deze gelukkige combinatie van factoren creëert een perfecte omgeving voor de teelt van druiven van hoge kwaliteit. Pure Barbera, historische soorten, de productie van deze DOCG-rood volgt traditionele methoden die oude technieken combineren met moderne praktijken. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en onderworpen aan fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur om de integriteit van hun aroma's en smaken te behouden. Aan het einde van de transformatie vindt de rijping van de wijn plaats in eikenhouten vaten, waarbij de Barbera complexiteit en diepgang verkrijgt. In het glas heeft Ceppi Storici een prachtige intense robijnrode kleur die meteen in het oog springt. In de neus een complex en omhullend boeket, met warme en kruidige tonen van bosbessen en pruimen die harmonieus samengaan. In de mond is deze Barbera d'Alba vol en goed uitgebalanceerd, met zachte tannines en een aangename zuurgraad die frisheid geeft. De fruitige smaken integreren goed met de kruidige tonen, waardoor een rijke en bevredigende smaakervaring ontstaat. Dankzij zijn structuur en complexiteit blijkt deze Barbera een uitstekende metgezel voor gezellige maaltijden en speciale gelegenheden.
    Araldica vertegenwoordigt een van de belangrijkste wijnbouwrealiteit in Piemonte, met zijn 900 hectare wijngaarden verdeeld over de heuvels van Monferrato, Langhe en Roero. Deze gebieden bieden niet alleen adembenemende landschappen, nu erkend als werelderfgoed door UNESCO, maar staan ​​ook bekend om hun rijke wijntraditie en inheemse wijnstokken van de hoogste kwaliteit. Araldica, met hoofdkantoor in Castel Boglione, is een coöperatie die ongeveer 140 leden verenigt, die allemaal betrokken zijn bij de teelt van wijnstokken en de productie van heerlijke wijnen. Deze coöperatieve organisatie garandeert een korte en gecontroleerde supply chain, waarbij elke handeling, van de verzorging van de druif tot de fles, intern wordt opgevolgd. Deze aanpak garandeert niet alleen een superieure kwaliteit van de wijnen, maar ook transparantie en veiligheid die de eindconsument kan waarderen. Het bedrijf heeft altijd geïnvesteerd in geavanceerde technologieën en geavanceerde machines, en heeft nauw samengewerkt met universiteiten, wijnscholen en onderzoeksinstituten om de teelt- en wijnbereidingstechnieken voortdurend te verbeteren. Deze toewijding maakt de wijnmakerij tot een dynamisch referentiepunt voor innovatie in de Piemontese wijnsector. Bovendien volgt het bedrijf een geïntegreerd protocol voor ongediertebestrijding dat de impact op het milieu minimaliseert en tegelijkertijd de gezondheid van consumenten en boeren garandeert. Elke interventie in de wijngaard wordt zorgvuldig afgestemd op de werkelijke behoeften, waardoor chemische behandelingen tot een minimum worden beperkt. Last but not least is de pijler van het bedrijf de toegankelijkheid van kwaliteit. Het bedrijf is er namelijk van overtuigd dat goede wijn geen luxe voor enkelingen moet zijn, maar een gedeeld genot. Om deze reden zijn de Araldica-wijnen, met behoud van een onberispelijke kwaliteit, ontworpen om door iedereen, bij elke gelegenheid, gewaardeerd te worden, zonder ooit banaal of goedkoop te zijn.

Als u "Ceppi Storici" Barbera d'Asti DOCG 2021 van Araldica wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen DOCG veganistische rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Ceppi Storici" Barbera d'Asti DOCG 2021 van Araldica bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze andere producten wijnen klaar voor levering