"Optima" 2018.

Ideaal bij: Wild, kruidige gerechten en oude kazen

• Herkomst Western Cape
  • Druiven Cabernet Sauvignon 37%, Cabernet Franc 33%, Merlot 27%, Malbec 3%
  • Sensatie In de neus pruimen, verse bloemen en gedroogde lavendel. De smaak introduceert rijk en kruidig ​​kreupelhout, met tonen van aromatische kruiden en fynbos. Stevige maar elegante structuur, met perfect geïntegreerd en harmonieus hout. Aanhoudende finish van grote onderscheiding.
  • Wijnbereiding De druiven worden geselecteerd door een optische sorteerder, die alleen de beste kwaliteit trossen kan identificeren. De most fermenteert op de schil in verschillende fermentatietanks en wordt vervolgens onderworpen aan een langdurige maceratie. De wijn rijpt 225 maanden in Franse eikenhouten vaten van 30 liter (20% nieuw).
  • South Africa

• Anthony Rupert Wyne, R45, Franshhoek, Zuid-Afrika

• James Zuigeling 92
    "Optima" 2018
  • Stop. De hier door Anthonij Rupert voorgestelde wijn is niet de gebruikelijke wijn, allemaal fruit en weinig substantie uit de nieuwe wereld. In tegendeel. Blind geproefd, zou deze Optima uit de Westkaap, en met name uit Franschhoek, gemakkelijk kunnen worden aangezien voor een bordeauxrood. Vooral voor de snit, 100% Frans, met Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot die de snit in bijna gelijke delen verdelen, en met de toevoeging van Malbec om ze een handje te helpen. Alle druiven komen van het landgoed L'Ormarins in Franschhoek en het landgoed Rooderust in Darling. Specifieke sites, met voornamelijk granietbodems en unieke klimatologische omstandigheden. Het meest geschikt om de beste druiven voor de Optima blend te produceren. Oogst tussen februari en maart, in dit geval worden de druiven geselecteerd door een optische sorteerder, die alleen de beste kwaliteit trossen kan identificeren. Eenmaal in de kelder fermenteert de most op de schil en ondergaat een langdurige maceratie. Aan het einde van de transformatie rijpt de wijn in Franse eikenhouten vaten van 225 liter, waarvan minimaal 30% nieuw is. Deze langzame fase duurt ongeveer 20 maanden. Intens en donkerrood, de neus onthult goed herkenbare tonen van pruimen, verse bloemen en gedroogde lavendel. In de mond is er een bijna totale correspondentie, met meer tonen van zoete specerijen en aromatische kruiden. De structuur is solide maar elegant, het hout is perfect geïntegreerd. De afdronk daarentegen is aanhoudend en van groot onderscheid. Wild, kruidige gerechten en oude kazen.

In 1694 werd het land van L'Ormarins toegeschreven aan de Hugenoot Jean Roi. In totaal 51 hectare in de regio Franschhoek, in Zuid-Afrika, waar boomgaarden en 4000 wijnstokken werden aangeplant. De traditie is door de eeuwen heen voortgezet en in 1833 produceerde L'Ormarins de eerste brandewijn van het land, uitgaande van zijn eigen wijnen. Onder leiding van Anthonij Rupert won het landgoed L'Ormarins toen alle belangrijke lokale wijncompetities. Vervolgens stierf Anthonij, in 2001 ging de leiding van het landgoed over op zijn broer Johann die de kelder nieuw leven inblies en altijd de voorkeur gaf aan geavanceerde oplossingen in het wijnbereidingsproces. Uiteindelijk, in 2004, voegde Michel Rolland, een internationaal bekende wijnmaker, zich bij het team.Vandaag de dag behoort Anthonij Rupert Wine Estate tot de technisch meest geavanceerde bedrijven in Zuid-Afrika, een perfecte uitdrukking van de ontmoeting van technieken voor het maken van wijnen uit de Oude Wereld met de eigenaardigheden en de kenmerken van het terroir en klimaat van Zuid-Afrika.

Als u "Optima" 2018 van Anthonij Rupert wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online wijnaankopen met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast "Optima" 2018 van Anthonij Rupert bent u wellicht ook geïnteresseerd in onze anderen wijnen klaar voor levering