Holland BESTEL VIA TELEFOON: 0800 0228 311
Rekken logo
LOGIN
REGISTRAZIES

Geselecteerde Malbec Mendoza 2020

Seleccion Malbec Mendoza 2020.
Alamos
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Mendoza
11
€ 16,50 € 13,90 -16%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1378
Uitzonderlijk en verfijnd

Wat: Van wijngaarden op meer dan 1500 meter hoogte in de Andes
Waarom: Omdat het een "must" is voor liefhebbers van Malbec
Ideaal bij: Rood vlees, gezouten vlees en kazen van middelbare leeftijd

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Seleccion Malbec Mendoza 2020
Alamos
JAAR-extensie: 2020
Herkomst: Mendoza
€ 16,50 € 13,90 -16%
Formaat 0.75l. (€ 18,53/liter)
code S1378
Uitzonderlijk en verfijnd

Wat: Van wijngaarden op meer dan 1500 meter hoogte in de Andes
Waarom: Omdat het een "must" is voor liefhebbers van Malbec
Ideaal bij: Rood vlees, gezouten vlees en kazen van middelbare leeftijd

Op de markt gebracht door: Svinando Wine Club via G. Cane 47bis-50 12055 Diano d'Alba (CN) - Italië
Selecteer Malbec Mendoza 2020 - Alamos

Alamos Selección Malbec is een rode wijn geproduceerd in de regio Mendoza in Argentinië. Malbec in zuiverheid vertegenwoordigt een bijzonder interessante uitdrukking van deze variëteit, dankzij zijn oorsprong. De druiven komen namelijk van wijngaarden die op meer dan 1500 meter hoogte in de Andes liggen. De hoogte van de wijngaarden, samen met het aanzienlijke temperatuurverschil tussen dag en nacht, dragen bij aan de productie van druiven van hoge kwaliteit. Koudere temperaturen bevorderen namelijk de concentratie van anthocyanen, polyfenolische elementen die aanwezig zijn in druivenschillen en die de wijn zijn intense kleur geven. Bovendien helpt de van nature vochtvrije omgeving de verspreiding van schimmels en schimmelziekten te voorkomen, waardoor er minder chemische behandelingen nodig zijn. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en naar de kelder gebracht. Na het ontstelen worden ze vervolgens onderworpen aan maceratie bij lage temperatuur om de kleur- en aromastoffen te extraheren. De daaropvolgende alcoholische gisting vindt plaats in thermogereguleerde tanks en na de malolactische gisting rijpt de wijn ongeveer een jaar in medium geroosterde Franse vaten. Het resultaat is een uitzonderlijk en verfijnd rood, gekenmerkt door een levendige en geconcentreerde kleur, met duidelijk herkenbare aroma's van bloemen en vers fruit. Een wijn die de Argentijnse wijntraditie het best belichaamt en die een echte must is voor liefhebbers van Malbec.

De echte specialiteit van de Alamos-wijnmakerij, een gewaardeerde Argentijnse realiteit, is Malbec. Deze interessante variëteit, van Franse oorsprong, werd al in 1852 in Mendoza geïmporteerd door de Franse wijnmaker Pouget. Hier, aan de andere kant van de wereld (letterlijk) heeft het een ideale habitat gevonden, waaruit producties van de hoogste kwaliteit voortkomen. Naast Malbec werkt Alamos echter in zijn wijngaarden op grote hoogte, in de regio's Luján de Cuyo en Valle de Uco, ook aan de andere typische variëteit, de Torrontés. Unieke percelen gevonden op hoogtes tussen 3.000 en 5.000 meter boven zeeniveau. Hier is het klimaat beslist "bergachtig" en de sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht bevorderen de rijping van gezonde druiven die rijk zijn aan natuurlijke zuren. Een goede blootstelling aan de zon staat daarentegen garant voor een mooie concentratie van geuren en smaken.

TECHNISCH INFORMATIEBLAD
Kenmerken
 • TypologieRood
 • Herkomst Mendoza
 • Druiven malbec 100%
 • Sensatie Fresca
 • Wijnbereiding Handmatige oogst, driedaagse maceratie vóór gisting, alcoholische gisting in verticale conische tanks bij gecontroleerde temperatuur, malolactische gisting en rijping gedurende ongeveer 10-12 maanden in medium geroosterde Franse vaten.
 • Alcoholgehalte 13.5% vol
 • Allergenen Bevat sulfieten
Proeverij tips
 • Tips Bewaar op een koele plaats, uit de buurt van licht, fles liggend. Niet in de koelkast bewaren. Minimaal 15 minuten voor serveren openen
 • Servicetemperatuur 18 graden
 • GlasGrand Balon / Bourgondië
 • Wanneer te drinken Binnen 3 jaar
 • pairing Vlees menu
De wijngaard
 • Grond heterogeen
 • Blootstelling en hoogte zuidoosten
 • Kweekmethode Terug
Aantekeningen van de productie
 • Argentinië

 • Geproduceerd en gebotteld door Alamos Mendoza Argentina

We wedden dat je ze ook leuk zult vinden

Als u Alamos' Seleccion Malbec Mendoza 2020 wilt kopen, vindt u op Svinando de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw online aankopen van rode wijn met veilige betalingen. Svinando heeft meer dan 50.000 tevreden klanten. Naast Alamos' Seleccion Malbec Mendoza 2020, bent u misschien ook geïnteresseerd in enkele van onze andere wijnen klaar voor levering

SNELLE BEZORGING
Gratis retourneren
Tevreden of terugbetaald
Verzending volgen
Toegewijde hulp